- 250 g csicseriborsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb répa
- 2 szál szárzeller (opc.)
- fél kaliforniai paprika, vagy 1 tv paprika
- 1,5 tk pirospaprika
- só
- bors/borsikafű
- kömény
- majoranna
- babérlevél
- kb. 2 tk kókuszolaj
- víz
- ízlés szerint valami csípős (pl. 1 db erőspaprika, 1-2 tk Erős Pista, stb.)
1 nappal korábban beáztatjuk a csicseriborsót.
A beáztatott csicserit leszűrjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezalatt felszeleteljük a hozzávalókat, a hagymákat finomra, a répát, zellert, paprikát kisebb darabokra.
Lábasban kis olajon pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, illetve a fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és fűszerezzük. Mikor már nagyjából megpuhultak, mehet hozzá a főtt csicseri is. Max annyi vizet öntsünk, hogy ellepje, de inkább kevesebbet.
Folyamatosan kóstolni kell, de kb. negyed óra-20 perc alatt elkészül.
Jól illik hozzá a bulgur. Négy adaghoz kb. 250-300 g bulgur szükséges.
Más zöldségekkel is lehet variálni, felturbózni. Pl. gombával.
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Palacsintasütőben lassú tűzön sütjük fedő alatt. Jól pirítsuk meg.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és olajban megdinszteljük. 2. A gombát lereszeljük, és hozzáadjuk a hagymához. Megsózzuk, így hamarabb enged levet a gomba. 3. A rizst is hozzáad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz édeskömény külső héját leszedjük, a gumó alját és tetejét levágjuk, majd felszeleteljük hosszában. Próbáljunk vékonyabb szeleteket vágni, de figyeljünk rá, hogy ne essen szét, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű