50 dkg sertésdagadó,50 dkg savanyú káposzta,zsír,1 nagyobb
fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma,só,2 db babérlevél,10 dkg füstölt
szalonna kisütött zsírja,őrölt bors,majoranna,őrölt pirospaprika,kevés zsírból és lisztből készített vékony rántás,tejföl a tálaláshoz.
A szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés, akkor még teszünk hozzá zsírt.
A zsíron üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk a kockára vágott
dagadót,és addig kevergetjük, míg kifehéredik.Ezután adjuk hozzá a zúzott
fokhagymát és a fűszereket (az őrölt paprikát csak a végén), majd felöntjük
kevés vízzel (mint a pörkölthöz szokás)és majdnem puhár főzzük a húst.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és felöntjük még annyi vízzel,amennyi lével szeretjük, majd együtt,teljes puhulásig főzzük az ételt.
Ha minden megpuhult, akkor zsírból és lisztből készített híg rántást
adunk hozzá,majd jól kiforraljuk.
Tejfölt külön,és (vagy) az étel tetjére is tehetünk.
Friss kenyérrel fogyasztva az igazi.
Megjegyzés:nyáron házilag savanyított káposztából készítem.
Azzal a módszerrel savanyítom, mint a kovászos uborkát.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, fokhagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA káposztát egyben feltesszük sós vízben főni. Kb. 15 perc alatt kész, ne essen szét, de azért puha legyen. Kivesszük, amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk nagyon óvatosan a leveleit, a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA húst kiklopfolom,fűszerezem ( só, bors ) A paprikából, 1 hagymából és 2 paradicsomból lecsót készítek,ha kész,rá ütöm a 3 tojást, és lágyra sütöm. A tojásos lecsót a hús szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A jól kivert sertésszeleteket sózzuk, törött borssal meghintjük, vegetával ízesítjük. 2. Gépsonka és trappista sajt kockákkal megtöltjük. 3. Összegöngyöljük, hústűvel ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű