menu

Családireceptkönyv.hu

Csikós tokány


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg sertéslapocka
15 dkg vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 gerezd fokhagyma

4 darab paprika
6 dkg zsír
2 dl tejföl
finomra vágott petrezselyem (opcionális)
3 dkg liszt
4 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:


A kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk a zsíron. Mikor kisült a zsírja, kivesszük a pörcöt a lábasból.
A zsírra dobjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Mikor kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Fedő alatt felforraljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, a félbe vágott és kimagozott paprikákat. Sózzuk, hozzáadjuk a szalonnapörcöt és készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet.
Ha a hús már teljesen puha, kivesszük a paprika darabokat. Behabarjuk a lisztes tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (opcionális) és 2-3 percig forraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Elkészíthető csirkemell filéből, vagy pulykamell filéből is.

Forrás: Turós Lukács - Lányok, asszonyok szakácskönyve

Csikós tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Hentestokány
Hentestokány

Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadju...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ádám
Temesvári sertésszelet
Temesvári sertésszelet

A hússzeletek szélét kicsit bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kiolvasztjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd amikor kissé...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Parmezános húslepény
Parmezános húslepény

A húshoz hozzáadjuk a két tojást, petrezselymet, a parmezánt, sót, őrölt borsot, morzsát. A fokhagymát zúzzuk össze, és keverjük azt is bele. Jól dolgozzuk össze az egészet. Egy 2...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karadjordjevo szelet – szerb ételkülönlegesség
Karadjordjevo szelet – szerb ételkülönlegesség

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk