menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplispalacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg burgonya
annyi liszt , amennyit felvesz
2 tojás
csipet só
sertés zsír a kenéshez

Elkészítés:


A burgonyát alaposan megmosom, héjában megfőzöm. Ha megfőtt, a héjától megtisztítom, hagyom kihűlni, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a tojásokat, a sót , és annyi lisztet, hogy nyújtható tésztát kapjak. Lisztezett felületre borítom , kis cipókat formázok belőle. Ezeket palacsinta alakúra nyújtom, tetejét megkenem zsírral, feltekerem, csigát formálok belőle, amit ismét kinyújtok, zsírozok, feltekerem , nyújtom. ( Nem árt többször is lisztezni a felületet, hogy ne ragadjon oda a tésztánk!) 2-3-szori zsírozás és nyújtás után felhevített palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütöm. ( A serpenyőbe már nem szükséges zsíradékot tenni, mert van a tésztában).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: PIRO
Nokedli
Nokedli

Vizet forralunk. A tojásfehérje rudat 1 egész tojással és a zsíradékkal összeturmixoljuk. Kiszedtem a turmixból és elkevertem a nyílgyökérliszttel. Beleszaggatom a forró vízbe, a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BULGUR ZÖLDBORSÓVAL
BULGUR ZÖLDBORSÓVAL

Kevés kacsazsíron lepirítottam a bulgurt, dobtam rá egy kisebb vöröshagyma felét, apró kockára vágva,ezzel dinszteltem, míg szép színe lett. Kétszeres mennyiségű alaplével öntöttem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sajtos krumplipogácsa
Sajtos krumplipogácsa

A hozzávalókat összekeverjük, majd evőkanálnyi darabokat szedünk ki, amit 1 cm vastagságúra nyújtunk. Zsemlemorzsába forgatjuk és megsütjük. Tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Péter
Sváb krumplisaláta
Sváb krumplisaláta

A hámozatlan krumplit enyhén sós vízbe tegyük fel főzni (olyan krumplit válaszunk, ami nem fő szét). Kb. 30 perc alatt elkészül, utána csorgassunk rá hideg vizet pár percig, hogy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk