• 50 dkg zsírszegény túró
• 2 tojás
• Eritritol ízlés szerint (kb. 4 dkg)
• 7 dkg zabkorpa (a gombócba)
• 2 evőkanál olaj
• 7 dkg zabkorpa vagy ropogós tönkölybúza műzli (beleforgatni)
• Tejföl
• Eritritol ízlés szerint (tejfölbe)
• Fahéj
Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával és a zabkorpával, keverjünk hozzá ízlés szerint eritritolt, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd a habot óvatosan keverjük a túrós masszához. Pihentessük min. 1,5 órán át hűtőben, majd nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat. (Felhasználásig tartsuk hűtőben a gombócokat.) Tegyük a gombócokat enyhén sós forrásban lévő vízbe; majd kb. 5 perc alatt főzzük ki őket. (Miután feljönnek a víz tetejére, még kb. 2 percig kell főzni.) Közben az olajon pirítsuk aranybarnára a maradék zabkorpát, s forgassuk bele a kifőtt, lecsöpögtetett gombócokat (most ropogós tönkönybúza műzliben forgattam meg a gombócokat). Tálaláskor eritritollal ízlés szerint édesített tejfölt adjunk a gombócok mellé, majd szórjuk meg az egészet egy pici fahéjjal.
A céklát megszurkáljuk és megsütjük kb. 45-55 perc alatt. Lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük egy erős turmixgépbe. Rászórjuk a szezámmagot, fokhagymát Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát szárával együtt nagyon apróra daraboljuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon sárgára pirítjuk, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben a gombákat alaposan megmossuk és felkockázzuk. A hagymás alapra ezt rátesszük és fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű