menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 evőkanál olaj, fél fej (70 dkg) kelkáposzta, 1 csapott kiskanál só, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál majoránna, 1 evőkanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet), 1 mokkáskanál jóféle pirospaprika, 1 marhahúsleves- vagy erőleveskocka (1 kiskanál ételízesítő por is lehet), 2 dl tejföl, 3 virsli

Elkészítés:


1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az előbbit 3 evőkanál olajon, közepes lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk, félidőben a fokhagymát is hozzáadjuk.
2. Közben a kelkáposztát kitorzsázzuk, foltos külső leveleit lefejtjük, majd a fejet kisujjnyi széles csíkokra metéljük. A hagymás alapra szórjuk, összekeverjük, 2-3 percig pároljuk, ezalatt kissé összeesik. Ezután 3 deci vizet öntünk rá, megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük. Lefödve, kis lángon 15 perc alatt szinte teljesen puhára főzzük.
3. Közben barna rántást készítünk, amihez 3 evőkanál olajat egy kis lábasba öntünk. Közepes lángon fél percig melegítjük, majd a lisztet beleszórjuk. 1 percig fakanállal kevergetve pirítjuk. Akkor jó, ha világosbarna színű, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikát is belekeverjük. 10 percig pihentetjük, hogy kissé kihűljön.
4. A puha kelt kb. 8 deci vízzel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Mindezt 4-5 percig főzzük. A rántást 2 deci vízzel meg a tejföllel simára keverjük és átszűrjük – így megszabadulunk az esetleg benne lévő csomóktól. Először egy keveset – 1 merőkanálnyit – a forró levesből belemerünk, eldolgozzuk, majd az egészet a levesbe öntjük. 2-3 percig forraljuk. A virslit lebőrözzük, vékony karikákra szeljük és a maradék 2 evőkanál olajon 2-3 percig pirítjuk-sütjük. Közvetlenül tálaláskor lecsöpögtetjük, az ételbe szórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


4 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 302 kcal • 11,6 g fehérje • 22,5 g zsír • 13,0 g szénhidrát • 2,7 g rost • 58 mg koleszterin

 Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás padlizsánkrémleves
Fokhagymás padlizsánkrémleves

A padlizsán száras végét levágjuk, a húsát meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon megpároljuk. Csipet sóval fűszerezzük, hozzákeverjük a padlizsánt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Burgonyagombóc-leves
Burgonyagombóc-leves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Brokkolirózsákat a megtisztított, összevágott torzsával együtt egész hagymával, sóval, borssal, bazsalikommal puhára főzünk, a hagymát kidobjuk, a brokkolit turmixoljuk, a főzőlevé...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos ragu leves
Tárkonyos ragu leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk