1 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 ek szárított kakukkfű
2 ek méz
1-2 kisebb alma
1 db krumpli
chilipehely
kis darab gyömbér
só
bors
szerecsendió
1 liter víz vagy zöldségalaplé
1 dl tejszín
A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük.
A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel.
Mikor már üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a mézet, kicsit hagyjuk karamellizálódni és ráreszeljük a gyömbért.
Felöntjük a vízzel, vagy az alaplével.
Beletesszük a felkockázott krumplit, és az almát, majd puhára főzzük őket.
Végül a sütőtököt tesszük a levesbe és az egészet összeturmixoljuk.
Felöntjük a sütőtök krémlevest tejszínnel, de ezzel már nem forraljuk. Ízesíthetjük még sóval, borssal, szerecsendióval, ha kell.
Chilipehellyel megszórva tálaljuk.
az almákat kicsutkázzuk és cikkekre vágjuk. fajtájuktól és ízüktől függően kevesebb,vagy több cukorral feltesszük főni a 1,5 liter vízben. vékonyan hámozott citromhéjat,mokkáskanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd meg. A csirkemellet kockázd fel és add hozzá, pirítsd amíg kifehéredik, majd öntsd fel a vízzel. Fűszerezd és fedő alatt hagyd felforr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket lepirítani kicsit, majd a csontot és pici húst beletéve felönteni bőven vízzel. Közepes lángon vagy 6-oson 4-5 órát lassan főzni, hogy kifőjenek az ízek. Külön kis l...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat. Szükségünk lesz egy nagy szál (vagy két kisebb) sárgarépára, egy-egy közepes szál fehérrépára és paszternákra, fél-fél fej zsenge karalábéra és zeller...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű