Hozzávalók rizskásához
1 rész rizspehely
2-2,5 rész víz vagy tej (tejből készítve hasonlít a tejberizshez)
édesítő – ez lehet cukor, méz, xilit, édesítőszer, nyírfacukor, juharszirup stb.
vanília kivonat vagy vaníliás cukor
Alternatív ízesítők
Friss idénygyümölcsök
Frissen készített gyümölcsszósz
Porcukros fahéj
Kakaó
Csokidarabok, csokipasztilla
Karamellöntet
A vizet vagy a tejet forraljuk fel a cukorral (vagy más édesítővel). Ha elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a rizspelyhet. Hagyjuk 10 percig lefedve állni.
Tipp: sós változatban is elkészíthetjük köret gyanánt. Ez esetben sózzuk, vízzel készítsük és melegen keverjünk hozzá vajat, fűszereket (vagy egyszerűen fűszervajat).
Az apró kockára vágott sárgarépát és karalábét az olajon megfuttattam, megsóztam, borsoztam, meghintettem a nyírfacukorral majd a borsóval együtt kis lángon dinszteltem. Amíg a zöl...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kikeverjük és egy kikent rizslisztezett tepsibe öntjük. A túrót a hozzávalókkal ízesítjük és a tésztára kanalazzuk, hogy foltokat kapjunk. 200°C rá előmelegít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, a sárgáját habosítottam a cukorral, majd mikor már kifehéredett, hozzáadagoltam a sütőporral kikevert lisztet, és alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, tojásságájákat, sót, olvasztott vajat, majd az élesztőt. Összegyúrjuk, dagasztjuk. Kiszaggatjuk, majd 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz