A recept pedig a következőképpen hangzik:
Hozzávalók (a fenti fotón látható üvegtálnyi adaghoz):
- 25-30 dkg Gyermelyi szarvacska tészta
- 1 doboz 450 g-os tejföl
- 320 g (2 db 160 g-os) majonéz
- mustár
- cukor
- őrölt bors
- 4-5 db csemege uborka
- 2 kicsi vagy 1 nagy alma
- 1 doboz konzerv kukorica
- snidling vagy újhagyma
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kihűtjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A kukoricát lecsepegtetjük, az uborkát szintén kockára vágjuk. Az újhagymát karikázzuk, a snidlinget felaprítjuk. Mindezeket egy nagy tálban összekeverjük.
A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízlés szerint mustárral, cukorral, borssal (Judit javaslata szerint pl. 2 evőkanál mustár, 1,5 evőkanál porcukor, fél mokkáskanál őrölt bors). Természetesen lehet házi majonézből is csinálni.
A tésztás keverékhez hozzáadjuk a majonézes-tejfölös mártást és alaposan összevegyítjük. A tetejét snidlinggel díszíthetjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Judit megjegyzése: "Érdemes akár egy éjszakát is állni hagyni, úgy jobban összeérnek az ízek. Fontos, hogy jó minőségű legyen a tészta, mert a vacak szétfővősből nem az igazi. :)".
Az elmúlt hetekben kétszer is volt szerencsém megkóstolni ezt a finom, majonézes tésztasalátát. Már többen is várjátok a receptjét, amit sikerült megszereznem, ezért gyorsan közzé is teszem.
Először keresztmamám készítette el a családi kerti partira. Olyan aranyos és lelkes volt, Imit titokban odahívta magához a konyhába, hogy kóstolja meg, szerinte ízleni fog-e nekem. Hát persze, hogy ízlett! Hiszen csupa olyan dolog van benne, amit szeretek. Ráadásul nemcsak az én, hanem a családom többi tagjának is elnyerte a tetszését, így biztos, hogy én is meg fogom csinálni.
Elkészítése: A káposztát,a sárgarépát, és a hagymát lereszeljük vékonyra. A majonézt és a többi hozzávalókat egy másik edényben összekeverjük, és rá öntjük a salátánkra. Jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük ecetet+ sót + borsot, folyamatosan keverve hozzáadjuk az olajat, köményt . Végül bele tesszük a céklát és az almát, alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA főtt marhahúst apróra vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük, a paprikát felkarikázzuk. A chilli magját eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. A paprikát, chillit és hagymát egy tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 g tehéntúró 100 g sajt 100 g tejföl 150 g sonka vegáknak kihagyni helyette füstölt sajt 100 g füstölt lazac (kihagyható) 4 saláta levél
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű