8 szelet serteskaraj
so,bors
olaj a kisuteshez
Panirozashoz :
liszt
3 tojas
zsemlemorzsa
Krumplisalata :
1 es 1/2 kg krumpli
1 nagy fej lila hagyma
so,bors,piros paprika
4 evokanal olaj
Az öntethez :
500 mil viz
ecet izles szerint
keves cukor
so
A husszeleteket kipotyoljuk,sozzuk,borsozzuk
Lisztbe,tojasba,zsemlemorzsaba forgatjuk,es nem tul forro olajban kisutjuk
Krumplisalata :
A krumplit hejaban megfozzuk,es hulni tesszuk
Amikor langyos,kockakra vagjuk
A hagymat is felszeleteljuk vekonyra
A krumplit es a hagymat egy kanallal osszeforgatjuk
Sozzuk,borsozzuk,paprikazzuk,es keves olajjal (kb. 4 evokanal) szinten osszekeverjuk
Kb. 500 ml vizet egy edenybe ontunk,es alacsony tuzre tesszuk
Teszunk bele ecetet izles szerint,cukrot szinten izles szerint,keves sot
Addig kavargatjuk amig jo langyos lesz
Ezutan ,azonnal a krumplis hagymara ontjuk
Jol osszekeverjuk,es hideg helyre tesszuk talalasig....
1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen. 2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk. 3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk. Az olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát, paradicsomot, paprikát megsütjük, megsz...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűA kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseketü, a nagyobbakat negyedeljük. Száraz, forró, füstölésig hevített serpenyőben lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük. A hússzeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojást sós vízben 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes