50 dkg kukoricaliszt
1 liter forró víz
25 dkg juhtúró
2-3 dl tejföl
1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
1 evőkanál zsír
Elkészítés: Egy rendes fazékba felteszek vizet melegedni, amikor gyöngyözni kezd, beleszórom a kukoricalisztet, takarékra veszem, így főzöm 20-25 percig. A tűzről lehúzva kevergetem, amíg összeáll. Ismét visszateszem a tűzre, nagy lángon egyet rottyantom, míg a vizet teljesen magába szívja, majd kiborítom a gyúródeszkára, hengert formálok belőle. A hagymákat vékonyra felkarikázom.
Egy tűzálló tál alját kikenem a zsírral, megszórom juhtúróval. Cérnával centis szeleteket vágok a puliszkából, és rétegezni kezdem: puliszka, juhtúró, hagyma, és ismét puliszka, juhtúró, hagyma, egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók, a tetejére juhtúró kerüljön, amit meglocsolok a tejföllel. A tálat lezárom alufóliával, 15 percre berakom a 150 fokosra előmelegített sütőbe, az idő leteltével leveszem a fóliát, még 3 percig sütöm. Melegen, tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal meghintve önálló ételként is tálalhatom, de szaftos sültek körete is lehet.
Megjegyzés: Aki sósan szereti az ételeket, sózhatja is, én nem szoktam, hisz a juhtúró eléggé sós ízhatást ad.
A karalábékat meghámozzuk és kb fél centi széles szeletekre vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, ezalatt 6 tojást keményre főzünk. A házikolbászt felszeleteljük. Mikor minden elkészül...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA darált húst olajon megdinsztelem és rádobom a kukoricát és zúzott fokhagymát, Pár perc múlva felöntöm a tejszínnel. Jénaiba rétegezem: tészta-tejszínes hús-sajt-tészta... amí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A főzővízbe tehetünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a br...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA darált húst az apróra vágott fokhagymával,a tojással az áztatott kenyérrel,ízlés szerint sóval,borssal,pirospaprikával összegyúrjuk. A muffin forma mélyedéseit keresztbe kibélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű