50 dkg liszt
20 dkg zsír
1 egész tojás
2 dkg élesztő
10 dkg p.cukor
kevés tej
Töltelék
25dkg darált dió
25 dkg p.cukor
kb 1 üveg baracklekvár.
Csokitető:
2 evőkanál tej
10 dkg Ráma
10 dkg p.cukor
1 csm csokipuding
2 evőkanál kakó
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és a zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre tesszük a másik kisodort tésztát, megint lekvár, dióscukor. Kinyújtjuk a harmadik cipót és befedjük vele a tésztát. Villával megszurkáljuk hogy ne puposodjon fel, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 180 fokon sütjük.
Csoki készítése:
2 kanál tejet és 10 dkg Rámát gőz felett felolvasztunk.
10 dlg p.cukrot, 1 csokipudingot, és 2 evőkanál kakaót összekeverünk és a felolvadt Rámával simára keverjük. Csak addig kell gőz fölött hagyni, míg a cukor elolvad. Ez sűrűbb mint álltalában a csokitetők, de nagyon jó a bevonóképessége. Nem issza be a tészta.
A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. Tegyük félre állni. A margarint keverjük habosra a cukorral és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül Bár én kevésbé szeretem a sütés nélküli süteményeket, de azért vannak nagy kedvenceim, mint például ez a gyümölcsös őzgerinc. A krém annyira kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű