Alsó tészta:
20 dkg liszt
1 csipet só
1 tojás sárgája
Fél csomag sütőpor
Fél citrom reszelt héja
4 ek eritrit
1 ek tejföl
Vanília aroma
10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
2 kis csomag (összesen 90 dkg) fagyasztott meggy
4 ek Eritrit
Fahéj
Rumaroma
1 csomag vaníliás puding
Felső tészta:
25 dkg apró szemű zab
10 dkg liszt
10 dkg vaj
Eritrit
Fahéj
Fél citrom héja
Vanília aroma
Felső tészta:
- Összegyúrjuk, ha túl mancsos, akkor adunk hozzá még annyi lisztet, hogy nyújtható legyen
- Kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapíron a közepes tepsibe tessszük
- Megszórjuk apróra tört (nem darált) dióval, eritrittel és apró szemű zabbal
Meggyes töltelék:
- Rottyanásig főzzük a fagyasztott meggyet, hozzáadjuk izlés szerint az eritritet, fahéjat és a rumaromát, közben kb egy dl vizzel összekeverjük a vaníliás pudingot és a meggyhez adjuk, majd addig keverjük, amig el nem kezd forrni. Hagyjuk kihűlni, hogy megdermedjen.
Felső tészta:
- Összegyúrjuk (inkább morzsás állagú legyen, ha nem az, tegyünk hozzá még zabot)
- A kihűlt meggy masszát az eritrites-diós tésztára kenjük, majd a morzsás tésztát rámorzsoljuk a tetejére, kicsit lenyomkodjuk
- Óvatosan megkenjük tojássárgájával, megszórjuk fahéjjal és eritrittel
- 180 fokon kb 30 percig arany barnára sütjük
- Ha kihűlt, kockákra vágjuk, felolvasztunk 1 tábla cukormentes étcsokit, és a szeletekre csurgatjuk
A hozzávalókat (keksz kivételével) felfőzzük. Mikor sűrű (rotyognia kell), akkor levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A masszával összeragasztjuk a kekszeket (1 csomag kekszből...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból kis lángon főzzünk szirupot. Pontosan 4 percig forraljuk. Vegyük le a tűzről és hűtsük le, a mennyisége ekkor kicsit több, mint 2,5 dl. Keverjük össze a na...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt főzd puhára és alapos lecsöpögtetés után törd össze egy krumplinyomóval. Add hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverd össze. Ha nagyon puhának érzed, tehetsz még hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a reszelt sajt kivételével) egy tálban összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely egy kicsit megszívja magát. (Ha túl lágynak érezzük, adhatunk még h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű