1 kg vastagabb húsú hal, pl. harcsa, ponty, busa stb., 1 fej vöröshagyma - lehetőleg jófajta makói, 10 dkg füstölt szalonna, vagy füstölt csülök, 2 evőkanál zsíros házi tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál kiváló őrölt szegedi paprika.
A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy kiadja a színét. A halat nagyobb kockákra vágjuk és hozzátesszük a pörkölt alaphoz. Visszatesszük a tűzre és kis lángon, kis víz hozzáadásával kb. 20 perc alatt a halat puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a paprikást ne nagyon keverjük, csak a lábast forgassuk, mert a hal összetörhet. A végén hozzáadjuk a tejfölt és óvatosan keverve még egyet rottyantunk rajta.Miközben fő a hal, csuszatésztát készítünk fél kiló lisztből, 4 tojással és egy csipet sóval. Nagyobb kockára vágjuk, majd lobogó forró sós vízbe feltesszük főni. A kifőtt tésztát összekeverjük a túróval, ízlés szerint egy kis tejföllel.A kész tejfölös halpaprikást a csusza mellé szedjük
1. A halat sózzuk, borsot darálunk rá. 2. Egy kisebb sütőlemezt alufóliával kibélelünk, és bekenjük az olajjal, rárakjuk a filéket. 3. A sütőt előmelegítjük grillező fokozato...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lazacot sózzuk, borsozzuk. Egyprítógépben összekeverjük a magokat, mustárt, citromlét és petrezselymet majd a morzsát. A masszát rányomkodjuk a halra, végül olajjal és citromléve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz arrabiata szószhoz a felszeletelt chilit az olívaolajon 2 percig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a szintén felszeletelt fokhagymát és további 1 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA garnélarákokat megsózzuk, a lisztet összekeverjük az erőspaprikával(lehet édespaprika is). A salátához valókat tetszés szerint fölvágjuk, rögtön tányérra helyezzük. A garnélákat...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz