1 kg apró darabokra vágott hús (általában kecske vagy bárányhúsból készítik)2 db apróra vágót hagyma,2 csésze kemény reszelt sajt 3 tojás 1 csésze olvasztott vaj só, bors 1 marok apróra vágott petrezselyemzöld 2 lk paradicsompaszta 3 gerezd fokhagyma,1 kiskanál zöld menta 1 1/2 csésze olívaolaj 1/2 kg réteslap (vagy pita)
1. A felhevített olajon megfútatk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst. Miután kifehéredett és felitta a levet amit enged, hozzáadunk egy pohár vizet, a petrezselymet, a paradicsompasztát, a fokhagymát, a zöld mentát és addig főzzük lassú tűzön amíg felissza a levét. Sózzuk, borsozzuk.2. Felverjük a tojásokat, összekeverjük a sajttal és hozzáadjuk a langyossá hűtött húsos masszához, ízesítjük.3. Egy nagy tepsi alját kivajazzuk, leterítjük az első réteslapot, megkenjük olajjal, lefektetjük a második réteslapot és ezt addig folytatjuk amíg a réteslapok felét ily módon a tepsibe helyezzük. Ezekre jön a húsos massza, majd a maradék réteslapokat ugyanígy egymás között megkenve, a húsra helyezzük. 4. A tetejét megkenhetjük tojássárga, pici víz, olaj keverékével de lehet egyszerűen csak olajjal megkenni. Bekarcoljuk a szeleteket, anélkül hogy a húsig átvágnánk a réteslapokat, megfröcsköljük vízzel és közepes sütőben, az alsó rácson pirosra sütjük. Mielőtt kivennénk meg győzödünk róla hogy az alsó lap is pirosra sült (megemeljük egy tálalólapáttal a szélét). Melegen és hidegen is tálalható.
A kockákra vágott húst jól megpirítjuk egy kevés forró olajon, majd a felszeletelt hagymával együtt tovább pároljuk. Sózzuk és borsozzuk. Azután hozzáadjuk a borókabogyót, a babé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapír...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst ízlés szerinti kockákra vágjuk, a hagymával együtt mély serpenyőben a forró zsiradékon megpirítjuk, majd fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük a fehérborral és annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús a bőrös oldalával lefelé kerüljön egy lapos edénybe. Keverjük össze a bárány hozzávalóit, kanalazzuk a húsra és pácoljuk a hűtőben pár órán át. Ha kész, göngyöljük össze, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű