1 kg vaddisznó lapocka,60 dkg füstölt szalonna,2 fej vöröshagyma,1 csípős-1 édes paprika,1 db paradicsom,1 kisebb fej fokhagyma, fél evőkanál zsír.3 dl vörösbor,borókabogyó,só,bor,majoránna,,őrölt pirospaprika,1 -2 kanál áfonya lekvár
A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet öntünk alá, majoránnát, zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzá öntve tovább pároljuk. A borókabogyót kevés borban felfőzzük, és a húsra szűrjük. A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, leszűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát, és a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével együtt a puhuló, zsírjára pirított húsra öntjük, együtt készre pároljuk. (Nem rontjuk el és nagyon jó ízt ad neki, ha néhány darab frissen szedett erdei gombát is párolunk bele.)Bármilyen hozzáillő (dödölle, krumpli püré, tört krumpli, főtt krumpli, nokedli, stb.) körettel tálalhatjuk.
A vaddisznó tarját, vagy a kicsontozott lapockát 1 l vízben és fél l borban feltesszük főni. Levét apró kockára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAsdf
Elkészítési idő: undefined Nehézség: undefined1. A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. 2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. 3. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázzuk a hagymát és a húst. A felkockázott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzádobjuk a szarvashúst és fehéredésig forgatjuk. Ezután rádobjuk a felaprított fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű