menu

Családireceptkönyv.hu

Vaddisznó pörkölt


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vaddisznó lapocka,60 dkg füstölt szalonna,2 fej vöröshagyma,1 csípős-1 édes paprika,1 db paradicsom,1 kisebb fej fokhagyma, fél evőkanál zsír.3 dl vörösbor,borókabogyó,só,bor,majoránna,,őrölt pirospaprika,1 -2 kanál áfonya lekvár

Elkészítés:


A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet öntünk alá, majoránnát, zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzá öntve tovább pároljuk. A borókabogyót kevés borban felfőzzük, és a húsra szűrjük. A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, leszűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát, és a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével együtt a puhuló, zsírjára pirított húsra öntjük, együtt készre pároljuk. (Nem rontjuk el és nagyon jó ízt ad neki, ha néhány darab frissen szedett erdei gombát is párolunk bele.)Bármilyen hozzáillő (dödölle, krumpli püré, tört krumpli, főtt krumpli, nokedli, stb.) körettel tálalhatjuk.

Vaddisznó pörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Vaddisznó csipkebogyó lekvárral
Vaddisznó csipkebogyó lekvárral

A vaddisznó tarját, vagy a kicsontozott lapockát 1 l vízben és fél l borban feltesszük főni. Levét apró kockára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsa
Asdfsa

Asdf

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: undefined
share
Őzpörkölt - OK
Őzpörkölt - OK

1. A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. 2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. 3. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gemenci boszorkányos szarvasragu
Avatar Gyulai Péter Kedvelnék
Gemenci boszorkányos szarvasragu

Felkockázzuk a hagymát és a húst. A felkockázott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzádobjuk a szarvashúst és fehéredésig forgatjuk. Ezután rádobjuk a felaprított fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk