1,6 kg ponty,
5 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 paprika,
2 evőkanál édesnemes pirospaprika
A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.
1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kókuszolajon megsütjük a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, majd a darált csirkemellel pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket (a karfiolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűZsiradék, liszt, köménymag (pár szem) és pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek. Felengedem vízzel, teszek bele kicsi ételízesítőt, (ha kell még akkor sót) ételízesítő sós. A...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű