menu

Családireceptkönyv.hu

Magyar halászlé


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1,6 kg ponty,
5 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 paprika,
2 evőkanál édesnemes pirospaprika

Elkészítés:


A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.

A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.

Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

Magyar halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsó leves
Zöldborsó leves

1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo tárkonyos raguleves
Paleo tárkonyos raguleves

Elkészítés: A kókuszolajon megsütjük a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, majd a darált csirkemellel pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket (a karfiolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Csicseriborsó-krémleves
Csicseriborsó-krémleves

A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabimami
Tojásleves
Tojásleves

Zsiradék, liszt, köménymag (pár szem) és pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek. Felengedem vízzel, teszek bele kicsi ételízesítőt, (ha kell még akkor sót) ételízesítő sós. A...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk