4 zsemle
olaj
3 gerezd fokhagyma
húsleves alaplé
majoranna
só, bors
1 szál sárgarápa
A zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével, úgy hogy egy ujjnyira ellepje. Fűszerezzük.
Sárgarépát belenyomkodjuk, ha kell még teszünk hozzá levet. Akkor lesz jó, ha szaftos.
Húst felkockázzuk, sózzuk borsozzuk majd lisztbe forgatjuk. Olajon és a vajon a húst megpirítjuk majd a húsalaplével felöntjük. mézes mostárt bele keverjük majd a borsót és össze f...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Az étkezési k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntöttvas serpenyőben, nagyon kis lángon a borsszemeket 1-2 percig szárazon pirítjuk; vigyázzunk, hogy ne égjenek meg. Ezután egy fakanál hátával a serpenyő falán a borsszemeket du...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűStruktúra Egy szósz felépítéséhez minden esetben a következő három dologra van szükség: Folyadék Sűrítő anyag Ízesítő-szerek, fűszerek Folyadékok Az öt alapmártás öt különf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű