Szamóca
- 7,4 kg (előfőzött) szamóca
- 1,25 kg eritrit
- 3 cs. Haas eperlekvárhoz
Barack
- 2,7 kg barack
- 75 dkg xilit
- 2 cs. zseléfix (eperlekvárhoz)
- 6,5 kg barack
- 5 cs. zseléfix (2 cs. eper, 3 cs. síma Haas)
- 1,7 kg eritrit
A gyümölcsöket mikor értek, elraktam a fagyasztóba. Minden ki volt magozva, apróra vágva. A gyümölcs arányai ízlés szerint. 3 kg gyümölcshöz adtam 40 dkg cukrot, és 2 kk. citromsav...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KönnyűA barackot vágd kb 1,5 cm-es kockákra, szórd meg a cukorral, facsard rá a citrom levét, és tedd fel főni. Óvatosan kevergesd, hogy minél kevésbé törjön össze. Közben a pezsgőben ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított és karikára vágott zöldparadicsomhoz hozzáadjuk a cukrot, illetve a megtisztított, szeletekre vágott lime-ot és gyömbért. A lábast lefedjük, és másnapig vagy a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű