1 kg apró eper, 1,3 kg kristálycukor, 1 mk citromsav, 1 mk nátrium-benzoikum
1. Az epret langyos vízben áztatjuk néhány percig, hogy a szennyeződés mind lejöjjön róla, majd a vizet többször is váltjuk alatta. Lecsöpögtetjük, és a csumáját kiszedjük.
2. Turmixgépben a cukorral együtt péppé zúzzuk, és műanyag- vagy porcelántálba öntjük. Addig hagyjuk állni, amíg a cukor felolvad benne.
3. Ezután belekeverjük a nátrium-benzoikumot és a citromsavat.
4. Nagyon tiszta, kiforrázott, lehetőleg apró üvegekbe töltjük. Szorosan, légmentesen lekötjük.
1. Az epret 5 percre hideg vízbe teszem 2. Kis hegyes kés segítségével kicsumázom. 3. egy részét aprózóm vagy botmixerrel felaprítom, a többit egészben hagyom 4. Kimérem a cuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézAz áfonyát válogasd ki, mosd meg, és szűrőn csepegtesd le. Rakd egy nagy, zománcos edénybe, szórd meg cukorral, és lefedve hagyd állni egy éjszakán át. Másnap facsard hozzá a citro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit le szedem a száráról, és váltott vízben alaposan megmosom. Vastag falú lábosban felteszem főni úgy, hogy öntök alá egy kevés vizet. Mikor már jól szétfőttek a szemek,té...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KönnyűA kimagozott (nálam csak a besztercei jöhet szóba) szilvát turmixszárral nagyjából összevágom úgy, hogy egész szemek is maradjanak benne. Az édes szilvához egy szem cukor sem kell....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű