Piskóta: 4 db tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt, 1 kk sütőpor
Grízes krém:
1 üveg meggybefőtt leve
3 dl tej
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor (ezt megfőzzük)
Vaníliás krém:
2 csomag vaníliapuding
3 evőkanál cukor
8 dl tej-ezt megfőzzük ,- ha kihűlt,hozzáadunk 25 dkg Ráma margarint, s tovább verjük habosra.
A meggyet apró kockára vágjuk (hagyunk pár szemet )és a kész megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra. Kirakjuk a pár szem meggyel, amit félre tettünk.
Vaníliás krém kerül a meggyes krémre. (egy kis krémet hagyunk a süti tetejére). Befedjük a másik sárga piskótával. Lekenjük a félretett krémmel, majd 3-4 dl tejszínhabot jól felverünk keményre, ezt óvatosan rásimítjuk a sütire és csokidarával megszórjuk. Tepsi mérete:25×35 cm
Hozzávalók: Tészta: Egy tálba mindent beleteszünk, robotgéppel összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 20-25 perc) Töltelék:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit addig melegítjük / a tojások kivételével/ amíg a vaj el nem olvad és fel nem forr az egész. Majd hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük míg a el nem válik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű„A pudingszerű angol krém (Crème anglaise, Zuppa Inglese, Eierrahm) a cukor, tojássárgája és tej hígabb keveréke, amelyben a tojássárgája fehérjéinek koagulációja sűríti be a te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, konyharuha, egy lepedő darab, vagy bármilyen másik anyag. Sokan gyó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű