25 dkg margarin
10 dkg cukor
4 tojás
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
25 dkg töltelék, amely tetszőleges arányban lehet darabolt aszalt sárgabarack, mazsola, csokidarabok, darabolt dió – a lényeg, hogy összesen 25 dkg legyen
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és jól összedolgozzuk a margarinos liszttel és a citromlével, végül belekeverjük a tölteléket. Sütőpapírral bélelt 30 cm-es formába töltjük és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Ha teljesen kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
Este a lisztet tálba rakom az élesztőt belemorzsolva ,vízzel fakanállal galuska állagú tésztát készítünk a konyhapulton hagyom letakarva vagy kelesztőtálba.Másnap a többi lisztet,o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a kovászt készítjük el. 0,5 dl langyos tejbe belekeverjük a 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek. lisztet, összekeverjük, majd a tetejét is meghintjük 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, sót és a 2 dl élesztős tejet. Majd a többi tejet fokozatosan adagolva -szükség szerint- bedagasztjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük. Az idő a melegtől függ,én a tűzhely ajtajára tettem,így kb 45-50 perc a kelesztési idő. Hengerré formáltam,miután l...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű