Egy 10 l-es fazékba kb 8 kg kimagozott szilvát a sütőbe teszünk. Gyenge fokozaton kb 4 óra múlva csak a tetején lévő szeneket beforgatjuk, hogy az is puhuljon. Később még megismételhetjük. A 7. óra végén kivesszük a sütőből, 1 kg cukrot kb 1/2 óráig kevergetve dolgozunk bele. (A főzés ideje alatt ügyeljünk arra, hogy éppen csak rotyogjon és ne érjünk kavaráskor a széléhez vagy az aljához!)
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a nagyobbakat negyedbe, a kisebbeket félbevágjuk. Az üstbe (fazékba) tesszük. Ráöntjük a tetejére a cukrot, lefedjük és éjszakára álln...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam, vékony szeletekre vágtam, és citromleves vízbe tettem, hogy ne barnuljon. A levet leöntöttem, hozzáadtam a cukrot, és fedő alatt lassú tűzön pároltam, ameddig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágok leszedése után ha várunk legalább fél napot, szinte "lehúzhatóak" a virágok.. :) A bodzavirágokat leszedjük. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával réte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű