menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekvár sütőben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy 10 l-es fazékba kb 8 kg kimagozott szilvát a sütőbe teszünk. Gyenge fokozaton kb 4 óra múlva csak a tetején lévő szeneket beforgatjuk, hogy az is puhuljon. Később még megismételhetjük. A 7. óra végén kivesszük a sütőből, 1 kg cukrot kb 1/2 óráig kevergetve dolgozunk bele. (A főzés ideje alatt ügyeljünk arra, hogy éppen csak rotyogjon és ne érjünk kavaráskor a széléhez vagy az aljához!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Eperlekvár
Eperlekvár

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a nagyobbakat negyedbe, a kisebbeket félbevágjuk. Az üstbe (fazékba) tesszük. Ráöntjük a tetejére a cukrot, lefedjük és éjszakára álln...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMALEKVÁR *
ALMALEKVÁR *

Az almát meghámoztam, vékony szeletekre vágtam, és citromleves vízbe tettem, hogy ne barnuljon. A levet leöntöttem, hozzáadtam a cukrot, és fedő alatt lassú tűzön pároltam, ameddig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
2017. évi lekvárok
2017. évi lekvárok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzavirág zselé (almával)
Bodzavirág zselé (almával)

A virágok leszedése után ha várunk legalább fél napot, szinte "lehúzhatóak" a virágok.. :) A bodzavirágokat leszedjük. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk