menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás puncs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl vörösbor
1 l áfonyalé
2 evőkanál méz
2 narancs
1 vaníliarúd
3 szegfűszeg

Elkészítés:



A vörösbort és az áfonyalevet az egyik narancs kifacsart levével, valamint a szegfűszeggel együtt melegíteni kezdjük. Közben a hosszában kettévágott vaníliarudat is beletesszük. Amikor az ital összeforrt, hozzákeverjük a mézet, és még forrón poharakba öntjük.
Narancskarikákkal tálaljuk.

Áfonyás puncs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grog
Grog

Főzd le a teát, majd add hozzá a rumot, a fűszereket és a cukrot. Egy kistányérba csavard bele a citrom levét, egy másikba pedig szórd bele a kristálycukrot. A poharak száját előbb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Almalé
Almalé

Az almát nagyon apróra reszeljük. Egy liter vizet, a citrom savat és az almát összekeverjük, majd egy napig állni hagyjuk, utána alaposan leszűrjük. Felforraljuk a cukrot 4 liter...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperbor sabayon
Eperbor sabayon

A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almaecet készítése házilag
Almaecet készítése házilag

Egy ötliteres uborkásüvegbe belerakunk 2 kg szeletekre vágott, vagy lereszelt almát (hullott alma, almahéj is lehet). 2 liter vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Ha kissé kihűlt, r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk