4 db alma
4 e.kanál cukor
kevés őrölt fahéj
kb. 2 e.kanál víz
Az almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Almafúróval kicsumázzuk, és kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
A cukorból és a vízből karamellt készítünk, amikor aranysárga a karamell, az almaszeleteket gyorsan megsütjük.
Sült csirkemáj mellé nagyon finom.
Változat:
Az almákat negyedeljük, a karamellben kissé megsütjük, fahéjjal ízesítjük, 2 dl vízzel (borral) felöntjük és pár
percig pároljuk.
Sültekhez nagyon finom köret.
A szalonnát csíkokra vág, serpenyőben kisüt. Rá a káposzta. Kis vízzel felönt, pirospaprikával megszór. Rá a méz, frissen őrölt bors, ha kell, kevés só. Jól átpirít (ha kell, néh...
Elkészítési idő: fél Nehézség: KönnyűKáposztát legyalulni, sózni. Olajat melegíteni, bele a hagyma és a cukor fele. Karamellizálni. Rátenni a káposztát, ecetet, cukrot. Fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük. Közben vék...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgy edénybe tedd bele a krumplit héjastul. Öntsd fel hideg vízzel és tedd fel főni. Petrezselymet aprítsd fel. Ellenőrizd a krumplit pl. egy hústűvel. Válassz ki egy nagyobb darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott krumplikat vágd fel vékony hasábokra. Tedd egy tál hideg vízbe és hagyd ázni legalább 30 percig. Szűrd le a krumplikat és alaposan törölgesd szárazra egy konyhai tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű