50 dkg csirkemáj
15-20 dkg bacon
só
őrölt bors
majoránna
mustár (opcionális)
A bacon szeletekbe beletekerjük a csirkemájat és hústűvel összefogjuk.
Aki mustárral készíti, a mustárba bekeveri a majorannát, borsot, a keverékkel megkeni a bacont, és úgy tekeri bele a májat.
Enyhén zsírozott tepsibe berakjuk egymás mellé a tekercseket, majd 200°-ra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt.
Süthető úgy is, hogy alufóliával takartan sütjük 15 percig, majd fólia nélkül szintén 15 percig.
Sült krumplival, salátával, vagy karamellizált cukorban pirított almakarikákkal tálalom.
A megtisztított comb bőrös oldalát néhány helyen bemetsszük majd mindkét oldalát sóval ,borssal fűszerezzük. Egy zsírral kikent tepsibe helyezzük a kakukkfű ágak társaságában. Leön...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesAz öntethez össze keverem a szójaszószt, az almaecetet, a ketchupot, a mézet és a fokhagymát, majd félre teszem. A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázom a hagymát és ameddig a csirkemellet felcsíkozom üvegesre pirítom. Hozzáadom a csirkemellet sózom borsozom fehéredésig pirítom. A jól átmosott medvehagymát felcsíkozom...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Ezután bele tesszük a csirkemájat (csíkokra is vághatjuk), felöntjük kb 1 dl forró vízzel,fedő alatt pároljuk. Pár perc múlv...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű