menu

Családireceptkönyv.hu

Bibimbap marhahússal (Hervé receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


rizs
2 répa
2 cukkini
200 g szójacsira
bébi spenót
gomba
2-3 fokhagyma gerezd
1 db. reszelt gyömbér
500 g felaprított marhahús
1 tojás személyenként
cukor
ecet
kukorica keményítő
olaj (napraforgó)
olaj (szezám)

Elkészítés:


Főzze meg a rizst ( 1 egység rizshez 2 egységnyi vízzel) : 10 percig erős lángon, majd további 10 percig lefedve, levéve a tűzről.
Készítse el a pácot: Keverje el a 3 ek cukrot 3 ek sszezám olajjal, 3 ek ecettel, 1 gerezd széttört fokhagymával, 1 kk reszelt gyömbérrel.
A marhahúst vágja vékony szeletekre, tegye a pácba, majd pihentesse a hűtőben 20 percen keresztül.
A zöldségeket vágja nagyon vékony lemezekre ( répa, cukkini és gomba)
Külön-külön süsse meg a zöldségeket egy edényben (lehet wok is, de nem szükségszerű) Répa-gomba-szója-bébispenót-cukkini a sorrend, és minden zöldség után 1 kk napraforgó olajat adjon hozzá.
Ízlés szerint adhatunk hozzá felaprított fokhagymát, majd kb 1 perc elteltével adjunk 1 kk szója szószt is minden egyes zöldséghez.
Kevés forró olajban kb 2 percen keresztül süssük át a marhahúst, és süssük meg a tojást is.
Tálalás: alul rizs, zöldségek a tálban körben, középen a marhahús és a tojás.

Bibimbap marhahússal (Hervé receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Majoránnás marhatokány
Majoránnás marhatokány

A húst csíkokra vágom, a hagymát felszeletelem, forró zsírban lepirítom, majd a húst rádobom. Lepirítom, majd befűszerezem. Összeforralom, ha kell, egy pici vizet öntök alá, rátes...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Sütőben sült ragu
Sütőben sült ragu

Az olaj felén megpirítom a húst. Egy másik edényben a maradék olajon megpirítom a hagymát, répát, fokhagymát, majd elkevertem a hússal, felöntöm a borral, fűszerezem és addig főzöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar "Konfirmált"(konfitált) pofa
"Konfirmált"(konfitált) pofa

A marhapofát éjszaka pácoljuk /lehet nappal is/ majd annyi zsírban ami bőven ellepi - 10-12 órán keresztül 80-90 fokos sütőben konfirmáljuk.

Elkészítési idő: 12 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Borjúbecsinált (Blanquette de veau)
Borjúbecsinált (Blanquette de veau)

A húst kockázzuk fel, vajon pirítsuk meg, hogy egy kis színt kapjon és sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a felkarikázott répát, és dinszteljük együtt a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk