menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás rebarbara lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tisztított rebarbara
20 dkg cukor (karamellhez)
2 dl víz
60 dkg cukor
1 citrom leve

Elkészítés:


Egy lábasban 20 deka cukrot állandóan kevergetve világos barnára pirítunk, majd 2 deci vízzel felengedjük. Ezután még 60 deka cukrot beleöntünk, és sűrű szirupot főzünk belőle.
Egy karikára vágott citrommal együtt tovább forraljuk. Amikor a szirup már mézszerű, 1 kiló megtisztított rebarbaranyelet adunk hozzá, és kb 20 percig állandóan kevergetve, kis lángon forraljuk. Az utolsó percekben egy citrom kifacsart levével ízesítjük. Üvegekbe töltjük, csipetnyi tartósítót szórunk rá és lekötve, egy napra szárazgőzbe rakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tudni: Rengeteg tápanyag található benne. Vitaminjai közül említést érdemel a niacin (B3), a pantoténsav (B5), a karotin, a folsav (B9), a C-, a B1-, a B6-, az A-, a K- és az E-vitamin.

Karamellás rebarbara lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citromdzsem Meyer citromból
Citromdzsem Meyer citromból

Megmostam a citromokat, megdörzsöltem, többször leöblítettem, majd megszárítottam. - A citromok két végét levágtam, majd előbb hosszában kettévágtam, középről a fehér vastaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

A sárgabarackokat megmossuk, majd kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobjuk egy-két percre, szűrőkanállal kivesszük, lehúzzuk a héjukat, kivesszük a magjukat és negyedekb...

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ribizli feldolgozása
Ribizli feldolgozása

1. Leszedem, ahogy sikerül, szárral vagy anélkül, kocsánnyal nem foglalkozom 2. Morzsoló mozdulattal leszedem a szárasakról a szemeket 3. Krumplinyomóval összetrutymákolom az egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diétás eperlekvár
Diétás eperlekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk