1 kg piros ribizli
25 dkg kék áfonya
2 bio narancs
1/2 bio citrom
35 dkg cukor
1 csomag forralt bor fűszerkeverék
1 csomag dzsem kocsonyásító 2:1
A gyümölcsöt alaposan megmossuk. A ribizlit leszemezgetjük a száráról, turmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Az így kapott ribizlilét az áfonyával, a narancs és citrom reszelt héjával, a fehér héjától és a magoktól megtisztított narancs húsával, a citrom levével,
a fűszerkeverékkel, valamint a cukorral és a dzsem kocsonyásítóval felforraljuk, az utóbbi két hozzávalót a kocsonyásító zacskóján lévő utasítás szerint adjuk hozzá. A lekvárt még 5 percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd azonnal, még forrón csavaros tetejű, csírátlanított üvegekbe szedjük. Miután rátekertük a tetejüket, az üvegeket 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztban hűtjük ki.
Készíthetünk belőle süteményeket, húsok mellé mártásokat, de fogyaszthatjuk kenyérre kenve is.
♥ A forralt bor fűszerkeverék helyett az ízesítéshez használhatunk reszelt citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és vanília aromát.
A dinnyét kockára vágjuk, beletesszük egy fazékba és rászórjuk a cukrot és a citromlevet. Egy óra hosszat állani hagyjuk, de közben megkeverjük. Ez után rászórjuk az egy zacskó dz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézreszelt almát megfőzzük 3l! Vízben, majd kihűtjük. A pudingot a kétféle cukorral elkeverjük és az almához adjuk és felforraljuk. A forrástól számítva 5 percig főzzük, folyamatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az átválogatott, hibátlan málnát nyersen áttörjük. 2. Minden kg léhez 50 dkg cukrot teszünk. 3. Erős tűzön, állandó keveréssel kb. 15 percig főzzük. A képződő habot szűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret váltott vízben megmosom, és apró darabokra vágom. Ennek a mennyiségnek kell 3 kg-nak lenni.Vastag falú lábosban felteszem főni. Mikor már szétfőttek az eper darabok, és be...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: Könnyű