menu

Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Adag: 12 kis üveg.
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg narancs
3 db citrom
víz
zselécukor 2:1-ben

Elkészítés:


A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész egy nagyobb edényben, ráöntve annyi vizet hogy ellepje, 1 órát főzzük, majd állni hagyjuk egy éjszakára vagy napra.
Azután az egészet lemérjük amennyi a gyümölcs annak a fele zselécukor kell /2:1/ bele, rászórjuk a cukrot, elkeverjük vele az egész gyümölcsöt és fél órát pihentetjük. Ha letelt az idő alágyújtunk és a forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha kész a tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük az éléskamrába a polcra. Kész!!!
Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MANGÓ
MANGÓ

A mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, 800 g-ot kimérünk, és pürésítjük. A banánt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. El...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Eper lekvár Eper dzsem
Eper lekvár Eper dzsem

Az epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, és válogasd ki, csak a teljesen ép darabok mehetnek a lekvárba. Vigyázz, hogy se levéldarab, se morzsa vagy más maradék ne kerüljön...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Málnalekvár
Málnalekvár

A málna legízletesebb nyári bogyós gyümölcsök egyike. Frissen fogyasztva vagy lekvárként elkészítve is fantasztikusan finom. Különleges zamatát, illatát a befőzés során sem veszíti...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
 mikrós lekváros gofri
mikrós lekváros gofri

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk