2 kg narancs
3 db citrom
víz
zselécukor 2:1-ben
A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész egy nagyobb edényben, ráöntve annyi vizet hogy ellepje, 1 órát főzzük, majd állni hagyjuk egy éjszakára vagy napra.
Azután az egészet lemérjük amennyi a gyümölcs annak a fele zselécukor kell /2:1/ bele, rászórjuk a cukrot, elkeverjük vele az egész gyümölcsöt és fél órát pihentetjük. Ha letelt az idő alágyújtunk és a forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha kész a tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük az éléskamrába a polcra. Kész!!!
Jó étvágyat!
A mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, 800 g-ot kimérünk, és pürésítjük. A banánt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. El...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, és válogasd ki, csak a teljesen ép darabok mehetnek a lekvárba. Vigyázz, hogy se levéldarab, se morzsa vagy más maradék ne kerüljön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA málna legízletesebb nyári bogyós gyümölcsök egyike. Frissen fogyasztva vagy lekvárként elkészítve is fantasztikusan finom. Különleges zamatát, illatát a befőzés során sem veszíti...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű