menu

Családireceptkönyv.hu

Nyúl aszalt szilvával


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 6 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 2 kg nyúl.
2 csapott ek liszt
12 db kis gyöngyhagyma
150 g sovány szalonna
1 gerezd fokhagyma
kakukkfű
petrezselyem

babérlevél
70 g vaj
1 kg magozott aszalt szilva
2 répa
4 közepes hagyma
1 ek borecet
bors (egész)
1 és 1/4 l jó vörös bor
4 ek olaj

Elkészítés:


1 • Felvágjuk a nyulat, a májat meglocsoljuk ecettel.
Előző nap megtisztítjuk a hagymát, répát. A nyulat a zöldségekkel, néhány szem borssal, az ecet maradékával és 2 ek olajjal egy tálba tesszük. Jól elkeverjük, és a bor felét ráöntjük. A bor maradékába áztassuk be az aszalt szilvát.

2 • Másnap csöpögtessük le, és itassuk le a nedvességet a húsról.
A vajat olvasszuk fel, adjunk hozzá 2 ek olajat, majd ebben futtassuk meg a nyulat. Vegyük le a tűzről és tartsuk melegen.

3 • Olvasszuk ki a feldarabolt szalonnát, majd adjuk hozzá a kis hagymákat, a nyulat liszttel meghintve: hagyja megszínesedni, majd adja hozzá a szilváról a bort. Adjon hozzá fokhagymát, kakukkfűt vagy zsályát, és petrezselymet. A páclét szűrje le, és azt is adja hozzá. Fedje le és főzze 1 órát.

4 • Adja hozzá a szilvát, főzze 30 percig. Végül adja hozzá a nyúl megpirított máját.

Nyúl aszalt szilvával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Richard
név
név

Elkészítési idő: elkészitési idő
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Paradicsomos nyúl
Paradicsomos nyúl

A nyulat (ha fagyasztott, hagyjuk kiengedni) megmossuk, 8 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát, a hagymákat meghámozzuk (ha nagyobbak, ketté/négybe vágjuk). Felforró...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Richard
X
X

X

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: x
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsa
Asdfsa

Asdf

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: undefined
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk