Kb 2 kg báránycomb (fél vagy egész)
2 szál rozmaring
8 db boróka bogyó
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2 tk durva tengeri só
2 tk nádcukor
1 ek puha vaj
2 fej vöröshagyma
1.5 dl csirkeleves
2 ek szilvalekvár
2 ek gin
Egy mozsárban a rozmaring leveleket, boróka bogyókat a sóval összetörjük, majd a fokhagymát, cukrot és vajat hozzáadjuk. Durva pasztává zúzzuk.
A leöblített combot áttöröljük, majd késsel összevagdossuk. A vajas pasztával bedörzsöljük, az ujjunkkal a résekbe nyomjuk a fűszeres vajat. Kb fél órán át marinálni hagyjuk.
A sütőt 200 fokra felmelegítjük.
A hagymát vastag szeletekre felvágjuk, ezekkel egy tepsit kibélelünk. A hagymára fektetjük a combot, betesszük a sütőbe. 20 perc után a sütőt lejjebb, 180 fokra állítjuk.
Kb 1 órán át sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a bárányhúst.
Kivesszük a combot a sütőből, áttesszük egy tányérra, fóliával leborítjuk. 20-30 percig pihentjük.
Közben elkészítjük a mártást. A keletkezett szaftot egy lábasba átszűrjük, hozzáadjuk a csirkelevest, forráspontig melegítjük, Hozzáadjuk a lekvárt és a gint, majd sűrű, selymes mártássá redukáljuk.
A húst felszeleteljük, a mártással leöntve tálaljuk.
♥ Ha idősebb bárányhúst alkalmazunk, akkor érdemes tovább marinálni a combot
A combot vagy lapockát kicsontozzuk, ezeket a csontokat kétfelé fűrészeljük. A színhúst 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Az oldalast a pálcák között szétvágjuk, és 3-4 cm-es darabokra fű...
Elkészítési idő: 260 perc Nehézség: KözepesAz összetevőket összekeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat a csont mellett keresztben félbevágjuk, pácoljuk (30 perc), majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst szobahőmérsékletre felengedjük. A fokhagymát a vajba reszeljük. A rozmaringleveleket felaprítjuk, a fokhagymás vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt borsot és sót. A hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes