1 kg dagadó,
3 zsemle,
2-3 ek olaj,
fél fej vöröshagyma,
10 dkg gomba
10 dkg sertésmáj
1 csokor petrezselyem,
3 tojás,
őrölt bors,
só
1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen.
2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk.
3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzátesszük az apró kockákra darabolt májat és a felszeletelt gombát.
4. Megpirítjuk, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. Az így elkészített ragut a zsemlékhez adjuk, majd a tojásokat is beletéve jól összekeverjük.
6. Ezzel a dagadót megtöltjük.
7. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva megsütjük.
8. Felszeleteljük és hagymás tört burgonyával, idénysalátával tálaljuk.
1. A sütőt 170 fokra bekapcsoltam. 2. Az egész oldalasokat egy vékonyan kiolajozott/zsírozott tepsibe fektettem, mindkét oldalukat sóztam, borsoztam, megszórtam őket az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát csíkokra metéljük, és az olajban kisütjük. A fölaprított hagymát meg a ceruzányi csíkokra metélt húst hozzáadjuk. Kevergetve néhány percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsból pörköltet készítünk, majd a megfőzött burgonyát meghámozzuk, áttörjük, s hozzákeverjük a tejfölt. Egy tűzálló edényt kizsírozunk, a burgonya felét beleöntjük, elsimítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 3 helyen felszúrjuk, és annyi aszalt szilvát dugunk bele, amennyit nem szégyenlünk.. Kerámiaedénybe tesszük, a tetejét megsózzuk és kevés zsiradékot és vizet teszünk alá,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes