3 kg paradicsom
fél kg paprika
1 csésze almaecet
1 csésze cukor
2 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 t.k. fekete bors
1 k.k. szegfűszeg
1 k.k. fahéj
Rakd egy nagy lábasba a paradicsomot, a paprikát,az almaecetet, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és alacsony lángon kezd el főzni.
Időnként kevergesd meg, nehogy leégjen. Egy óra után passzírozd át, és a botmixerrel is dolgozd meg alaposan.
Majd add hozzá az ízesítőket, a cukrot, a sót, a borsot, a fahéjat, a szegfűszeget, és főzd még további három órán át.
Ne feledkezz meg a kevergetésről se! Közben kóstold meg, ha szükséges, tegyél hozzá fűszert.
Amikor már elég sűrű, töltsd ki nagyon alaposan elmosott üvegekbe, majd takard be pléddel, és már az dunsztban hagyd kihűlni.
Az üvegekbe rakjuk az uborkát, rárakjuk a fűszereket, felöntjük a felöntőlével. 30 percig 85 °C-on dunsztoljuk. Ez 16 üveg.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fügéket jól megmossuk,végeket le vágjuk.Majd oda rakom egy lábasba, fűszerekkel, cukorral és a negyedekbe vágott citrommal ha jól össze főtt a füge a citromot, csillag ànìzs kive...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy jól záródó csatos üvegbe teszem, hogy a széndioxid ne szökjön el. 2-3 napig érlelem, naponta sziszegtetem, de nem nyitom ki teljesen az üveget Nagyon lassan ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű