1 kg tisztított hering
3-4 fej hagyma
1 szál sárgarépa
2 dl ecet
fél liter víz
három ek cukor
egy babérlevél
egy kávéskanál koriander
egy kávéskanál mustármag
néhány egész bors
só
A halakat megmosás után jól be kell sózni, majd 24 órát hideg helyen állni hagyni. Utána egy órát kiáztatni. A hagymát karikára kell vágni. A vizet a fűszerekkel fel kell forralni. A hagymát a forró lébe bele kell tenni, és így hagyjuk kihűlni. A halakat a hagymával egy üvegbe rétegezzük, majd a kihűlt lével le kell önteni. Hideg helyen 8-10 napig kell érlelni.
A harcsafilét 4-5 cm-es vékony csíkokra vágjuk, sózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a sörtésztát: lisztet, tojást, sört, csipetnyi sót palacsintatészta sűrűségűre...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMegmossuk és kisebb kockákra vágjuk a halat. Megsózzuk és állni hagyjuk. Kockákra szeleteljük a vöröshagymát és megdinszteljük az olajon. Hozzákeverjük a színes paprikát és felönt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűhalat befűszerezzük és megtöltjük a citrom karikákkal majd alufóliába csavarjuk és tepsibe tesszük és Megsütjük.....175 fokon 20 percig. a krumplit megpucoljuk és sós vízben megfő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz