• 2 nagy tojás
• 4 evőkanál akácméz
• 0,8 dl finomított olívaolaj
• 10 dkg aprószemű zabpehely
• 1 csomag sütőpor
• 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 1,5 dl mandulatej
• 2 evőkanál tejcsokoládécsepp
1. A tojásokat a folyékony akácmézzel, az olívaolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sütőporral elkevert teljes kiőrlésű lisztetet, a mandulatejet, és egynemű tésztává keverjük.
2. Sütőpapírral bélelt magas falú keskenyebb, hosszúkás tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a csokoládécsepekkel és 170 C-fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
3. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel elszeleteljük.
Aus Hefe, Mehl, Salz, Zucker, Wasser und 150 g Gouda einen Hefeteig herstellen. Kleine Brötchen formen und auf ein Backblech legen. Eigelb und Milch verquirlen und die Brötchen da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit harminc-negyven perc alatt meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztünk. 2. A sütőt ekkor bekapcsoljuk/begyújtjuk, és 220 fokra állít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát. 3. Valami extra pici pogácsaszaggatóval, vagy vodkás üveg kupakjával (ahogy a barátnőm javaslatára én...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Először a tésztáját készítjük el. A száraz élesztőt fél pohár kefirben feloldjuk. A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba öntjük, majd hozzáöntjük a kefir maradékát, az élesztős...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű