1,5 kg gyümölcs (füge)
víz
A megtisztított gyümölcs alá kevés vizet öntünk, majd puhára pároljuk.
Összeturmuxoljuk, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.
2 db 30*40 cm-es tepsibe szilikonos sütőlapot helyezünk, egyenletesen elkenjük rajta a massza felét-felét.
kb 5 óra alatt 50-55 fokon megszárítjuk.
Ha teljesen megszáradt, a lapról könnyen lehúzható.
Kisebb darabokra vágva, feltekerve üvegbe tesszük.
A leveleket szedjük le a csőről, kissé mossuk meg, majd a levelek felét rakjuk le egy nagyméretű edény aljába. Erre tegyük a csöveket, végül pedig egy réteg levéllel fedjük be. Önt...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval....
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: Könnyű1. lépés A zabkorpát és a tejet egy kis lábasban felrakjuk főni és folyamatosan kavargatva addig főzzük amíg sűrű nem lesz az állaga. 2. lépés A banánt felkarikázzuk és egy tál...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a leves alaplével. Enyhén megsózzuk, és hagyjuk párolódni. Ritkán megkeverjük. Külön edényben a hagymát kevés olajon megdin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű