menu

Családireceptkönyv.hu

Pörkölt


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés- / marha- / vadhúst
1 közepes hagyma
pirospaprika
őrölt kömény
őrölt bors
bor

Elkészítés:


A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk.
A hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, rádobjuk a húst.
Ha megpirult, felönjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje.
A fűszerekkel és sóval ízesítjük.
Addig főzzük, míg meg nem fő a hús, de közben figyeljünk rá, hogy a folyadék ne fogyjon ki alóla.
Ha megpuhult, felönjük a borral, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a leve.

Trükkök, tippek, praktikák:


Galuskával tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Knédli
Knédli

Felfuttatom az élesztőt, majd a lisztet elkeverem sóval, bele a tojás és a felfuttatott élesztő a folyadékkal együtt. Mindjárt ne tedd bele az összes folyadákot, van amikor kicsive...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaddisznópörkölt
Vaddisznópörkölt

A hagymát apróra vágom, majd a megolvasztott libazsíron megdinsztelem, amikor már majdnem jó, akkor az apróra vágott fokhagymát is rádobom a zsiradékra. Ezután a húst harapásnyi ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsadf
Asdfsadf

Assad’sdfasd

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: Asdfasdf
share
Avatar
Írta: Judit
Spanyol szarvasragu vizen kullogóval
Spanyol szarvasragu vizen kullogóval

A ragu: A marhahúst kis kockára vágom és es megforgatom lisztben. A lisztes húsdarabokat pirosra sütöm minden oldalukon, majd kiszedem az olajból és félre teszem. A maradék olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk