menu

Családireceptkönyv.hu

Nyúlcombok vadasan


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 nagyobb nyúlcomb,
1-2 szelet húsos füstölt szalonna,
1 nagyobb hagyma,
só,
tárkony,
néhány szem szemes bors,
szegfűbors,
rózsa bors,
borókabogyó,
3 babérlevél,
2 evőkanál olívaolaj,
2-3 evőkanál étolaj,
1 alma,
egy darab zellergumó,
1 nagyobb fehérrépa,
3 sárgarépa,
1 evőkanál mustár,
0,5-1 dl vörösbor,
ízlés szerint 2-3 evőkanál (vagy több, kevesebb) áfonyalekvár.

Elkészítés:


A combokat először a forgójánál kettévágtam, majd mindegyik darabot még ketté, így nyolc kisebb darabot kaptam. Erős, fűrészes kés viszonylag könnyen vágta a csontot. Sóztam, majd megspékeltem a szalonnával. Rászórtam a borsokat, a borókabogyót, a tárkonyt, a karikára vágott hagymát, a babérleveleket, és meglocsoltam az olajakkal. Egy napig állt a pácban, majd a hagymát és a fűszermagokat kivettem, az olajat lecsepegtettem, hirtelen nagy lángon elősütöttem benne a húsdarabokat, majd egy tálra kitettem őket. A hagymát apróra vágtam, a visszamaradt olajban megdinszteltem (ha kevés lenne az olaj, lehet még kevéssel pótolni), hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket és az almát, kicsit pirítottam, majd felengedtem vízzel. A fűszermagokat és a babérlevelet is hozzáadtam, elkevertem benne a mustárt, az áfonyalekvárt, hozzáöntöttem a vörösbort, visszatettem bele a húsdarabokat, és együtt puhára főztem. Közben a combokat egy-kétszer megfordítottam. Mikor készre főtt, a húsokat kivettem, melegen tartottam, a zöldségeket a levével együtt leturmixoltam, szép krémes mártást kaptam. A combokat a közben már elkészített zsemlegombócokkal és a mártással tálaltam. Másnapra krumplikrokett karikákat sütöttem hozzá, és a mártást kicsit megszínesítettem, adtam hozzá még vörösbort és néhány kanál áfonyalekvárt, amitől ízesebb, pikánsabb lett, de az első változat is nagyon finom volt.

Nyúlcombok vadasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

1. Vadas mártás: a hús szeleteket körülbelül 1 liter vízben felrakjuk főni. 1 óra múlva hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket, addig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Vaddisznó pörkölt
Vaddisznó pörkölt

Első lépésként a húst felkockázzuk minél kisebbre. A paprikát és a paradicsomot is összeaprítjuk lehetőleg minél kisebbre, de úgyis szétfő majd később. A hagymát is apró kockára...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sevillai narancsos őzpecsenye
Sevillai narancsos őzpecsenye

A húst fölszeleteljük, szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, és egy lábasba helyezzük. A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Őzgerincfalatok cumberland-mártással
Őzgerincfalatok cumberland-mártással

1. A lehártyázott őzgerincet megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük és a gerinc hosszától függően 8 vagy 12 szeletre vágjuk. Egy nagy serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk