1 kg ribizli
3 dl víz
45 dkg cukor
késhegynyi nátrium benzoát
A ribizlit megmossuk, majd a szárával együtt összetörjük. Felöntjök a vízzel, majd egy napig állni hagyjuk.
A levet leszűrjük, hozzákeverjük a cukrot úgy, hogy az elolvadjon, beleszórjuk a tartósítót, majd üvegekbe rakjuk, dugóval lezárjuk.
1. A hibátlan, friss, húsos zöldpaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és miután a végüket 1-2 helyen bevágtuk, egymásba dugjuk (azért kell a végüket bevágni vagy megszurkálni, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Ezeket felfőzni puhára, majd átpasszírozni. 2. Ezt követően 40 dkg cukrot, 3 kiskanál sót, 1-1 kiskanál erős és édes törött paprikát (én cseresznyepaprikát szoktam belefőzni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa meleg van, hiába a hűtő, netán az átválogatás, a mimóza-érzékenységű bogyós gyümölcsök elég hamar átadják magukat az enyészetnek. Az is köztudott, hogy ha vízzel átöblítjük, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű