3 kg paprika
3 kg hagyma
3 kg káposzta
3 kg uborka
1,5 kg cukor
10,5 dkg só
1,5 kávéskanál borkén
1,5 kávéskanál nátriumbenzonát
6 dl 20%-os ecet
Alapanyagokat le kell gyalulni, majd a fűszerekkel összekeverni.
24 óra múlva üvegekbe tölthető.
Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt megmosom, ki magozom, a szilvát apróra vágom. Megmérem, és ugyan annyi cukorral össze keverem. Tartósítószert az adagolási javaslata alapján teszem bele.Egy napig álln...
Elkészítési idő: 24 Nehézség: Könnyű1. Az egyforma nagyságú, húsos zöldpaprikákat, miután kicsumáztuk, ereiket kivágtuk, néhány percre fövő vízbe dobjuk, hogy megpuhuljanak (így többet tehetünk az üvegekbe). 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zúzott vagy darált fokhagymát tegyük bele a befőttes üvegbe, és öntsük fel az alkohollal. Jól zárjuk le, 10 napig hűvös helyen érleljük. Utána szűrjük le az oldatot , és a tinktú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű