menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1,5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg paprika
3 kg hagyma
3 kg káposzta
3 kg uborka
1,5 kg cukor
10,5 dkg só
1,5 kávéskanál borkén
1,5 kávéskanál nátriumbenzonát
6 dl 20%-os ecet

Elkészítés:


Alapanyagokat le kell gyalulni, majd a fűszerekkel összekeverni.
24 óra múlva üvegekbe tölthető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme

Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Cukrozott meggy
Cukrozott meggy

A gyümölcsöt megmosom, ki magozom, a szilvát apróra vágom. Megmérem, és ugyan annyi cukorral össze keverem. Tartósítószert az adagolási javaslata alapján teszem bele.Egy napig álln...

Elkészítési idő: 24
Nehézség: Könnyű
share
Tölteni való paprika paradicsomlében 1 - OK
Tölteni való paprika paradicsomlében 1 - OK

1. Az egyforma nagyságú, húsos zöldpaprikákat, miután kicsumáztuk, ereiket kivágtuk, néhány percre fövő vízbe dobjuk, hogy megpuhuljanak (így többet tehetünk az üvegekbe). 2. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Fokhagyma tinktúra
Fokhagyma tinktúra

A zúzott vagy darált fokhagymát tegyük bele a befőttes üvegbe, és öntsük fel az alkohollal. Jól zárjuk le, 10 napig hűvös helyen érleljük. Utána szűrjük le az oldatot , és a tinktú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk