350 g liszt
250 g vaj
2 tojássárga
4 ek víz
Lisztet összedolgozuk a vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és vízzel. Éjszakán át pihentessük. Reggel a tésztából két lapot nyujtunk. Az egyiket, a tepsibe helyezve, bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerinti cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal. Ráhelyezük a másik lapotm villával megszurkáljuk, és középmeleg sütőben szép világosra sütjük. Még melegen porcukorot szitálunk rá, és kockára vágjuk.
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS 4 LÉPÉSBEN: 1. Keverd össze egy habverővel a tészta összetevőit 2. A masszát öntsd egy bögrébe, tedd be 5 percre 180 C-ra előmelegített sütőbe (szükség esetén megn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit 1 -1,5 dl körüli tejjel összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk. 24×39 cm-es tepsi hátoldalát margarinnal lekenjük. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és 180 fokra melegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást villával elkeverjük habosra az eritrittel, a kókuszolajjal és az aromákkal. Ehhez hozzáadjuk egyenként a száraz összetevőket, és alaposan eldolgozzuk masszává. (A villa az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű