30dkg diawell -50%os liszt (VAGY update liszt (Master Mix és teljes kiőrlésű búzaliszt fele-fele arányban); illetve más szénhidrát csökkentett liszt is használható, ízlés szerint)
3db tojás
4dl tej (elég mini tojásaim voltak itthon, ha valaki közepes vagy nagy méretű tojást tesz bele, lehet elég kevesebb tej is bele Valamint a finom lisztes recept 2,5dl tejet ír, azonban a Master Mix magas rost tartalma miatt több folyadékot vesz fel, erre figyelni kell :))
10dkg olvasztott vaj (light)
¾ Csomag sütőpor
8 e.k. Süssina édesítőpor
1 e.k. zsírszegény kakaópor
A krémhez
10 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
A mázhoz
15 dkg étcsokoládé
6 dkg vaj
A cukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és a kakaóport. Keverjük össze a kettőt, majd az egészet keverjük simára.
Az étcsokoládét törjük darabokra, és keverjük bele a tésztába. A masszát adagoljuk ki muffinformába, majd 160C fokra előmelegített sütőben süssük meg 20 perc alatt.
Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tartjuk.
Tésztát összegyúrás után 1/2 órát pihentetni hűvösön. Nagy méretű pogácsaszaggató egyik oldalát összenyomva csepp alakot képzünk, és ezzel szúrjuk ki a mintát. A tésztát én mivel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű80 dkg krumplit sós vízben megfőzök, mikor készen van, krumplinyomóval átnyomom és hagyom kihűlni. Utána egy pici sót teszek bele és annyi lisztet, hogy ne legyen kemény a tészta,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsd el a piskótát. A tojássárgájákat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá apránként a sütőporral elvegyített lisztet is. Végül a külön tálban kemény habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumot. Jól összedolgozzuk és egy közepes tepsi aljába nyomkodjuk a kezünkkel. A túrót áttörjük a mascar...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű