25 dkg -50% liszt
15 dkg ch-10 liszt
1 dkg búzasikér
1 csomag szárított élesztő
1 dkg só
1 evőkanál olaj
2 dl tej
és 2 dl vízben főtt burgonya
A hozzávalókat a víz és tej kivételével a dagasztógépbe öntjük. A vizet összekeverjük a tejjel, meglangyosítjuk és folyamatosan a keverékhez adagoljuk. Kb. 5 percig dagasztjuk, majd egy nagy zárható tálban duplűjára kelesztjük. Ezután vagy formázzuk vagy beteszük a hűtőbe. Én másnap reggelig hűtőben hagyom, akkor 8 egyenlő részre osztom, széthúzom és letakarva pihentetem 15 percet, majd bő olajban kisütöm.
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn. Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott hagymát teszünk bele. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kenyérszeleteket megkenjük vajjal. Két szeletre teszünk 4-4 sonkát és sajtot, majd a megmaradt kenyérszeletekkel beborítjuk és kettévágjuk. A szendvicseket melegszendvicssütőben...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA fentieket összekeverjük, hasonló állagot kell kapnunk, mint az alaprecept esetében. 2 x 2,5 merőkanállal (műanyag fehér merőkanál) öntünk egy dupla gofris sütésre.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű