menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes Cobbler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



60 dkg bármilyen gyümölcs darabolva
4 evőkanál cukor (nálam édesítő és kókuszcukor vegyesen)
1 tasak vaníliás cukor (nálam aroma)
2 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor (nálam pudingpor)


a tésztához:

25 dkg liszt
5 dkg cukor (nálam édesítő és kókuszcukor vegyesen)
1 tasak vaníliás cukor (nálam aroma)
1 tasak sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás
1, 5 dl tejszín vagy natúr joghurt (nálam kefír)
pici só
kevés cukor a tetejére

Elkészítés:



A pitesütőt kivajazzuk.
A gyümölcsöt a cukrot és a pudingport összekeverjük és a formába szórjuk.
A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük.
A lisztet, sütőport, cukrot és a sót összekeverjük.
A tojást és joghurtot is összekeverjük.
A vajat a lisztes keverékkel összemorzsoljuk, majd a tojásos joghurttal összedolgozzuk.
Ragacsos lágy tésztát kapunk.
Én nem formáztam golyókat, hanem egy szilikonlapáttal halmokat tettem a gyümölcsre kis távolságokkal, mert sülés közben nő a tészta, és végül összeérnek majd.
A tetejét szórjuk meg cukorral, majd toljuk a sütőbe.
Ahogy Kati írta, mikor látjuk, hogy a gyümölcs sziruposan rotyog, a teteje pedig ropogós barnára sült kivehetjük a sütőből. Langyosan is, hidegen is nagyon finom!

 Meggyes Cobbler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Céklás csupacsoki a la Š.P. Ági
Céklás csupacsoki a la Š.P. Ági

A céklát megpucoltam, feldaraboltam, feltettem annyi vízzel főni, ami épp ellepte. Kb 25 percig fortyogott. Közben a vajat megolvasztottam a csokival. Egy nagy tálba öntöttem, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

A tojás sárgákat 4 ek cukorral fehéredésig keverjük és adjuk hozzá a vaníliát. Rúd esetén kaparjuk ki a belsejét. Forraljuk fel a tejet lassú tűzön a narancshéjjal (csak a sárga ré...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mákos-szilvás gombóc by Eszter Máriková
Mákos-szilvás gombóc by Eszter Máriková

Mindent alaposan összekeverünk, hűtőbe rakjuk. Kis tócsnikat lapítunk a masszából, nyers gyümit teszünk a közepébe és gombócot formázunk belőle. Forrásban lévő vízbe dobjuk a gombó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sport szelet
Sport szelet

A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy lábasba tesszük és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve szirupot készítünk belőle (addig főzzük, míg a cukor fel nem olvad a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk