A legmegfelelőbb a hasaalja- vagy toka szalonna.
A szalonnát annyi hideg vízbe, oda teszem lefedve főni, ami ellepi. Az abalébe teszek durvára vágott vöröshagymát, babérlevelet és sót. Fedő alatt puhára főzöm.
Közben elkészítem a szalonna ízesítését.
Ízlés szerint mennyiségű fokhagymát összezúzok (mi jó fokhagymásan szeretjük), kevéske borsot és sok piros fűszerpaprikát adok hozzá (aki szereti, csípőset is használhat). Az abaléből veszek ki annyit, hogy jól kenhető masszát tudjak ezekből készíteni.
Ha a szalonna megfőtt, kiveszem a főzőléből és lecsöpögtetem. Még melegen megkenem a fokhagymás keverékkel.
A főzőlevet leves vagy főzelék készítésénél tudjuk hasznosítani.
Miután meghűlt, becsomagolom folpackba és a hűtőben jól lehűtöm.
A szűzérméket felkarikázzuk 2 cmes karikákra. Kicsit kiklopfoljuk a húst. Lereszeljük a fokhagymát. A fokhagymára olivát öntünk , ételízesítőt, sót, borsot teszünk rá és ezzel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: a dagadót éles késsel bevágtam amilyen mélyre csak tudtam, vigyázva hogy a széleinél ne sértsem meg. A fokhagymát megpucoltam, áttörtem és összekavartam a mustárral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsibe teszek egy kis zsírt (kacsa vagy libazsír), beleteszem a karikára vágott krumplit, ráteszem a klopfolt tarjaszeleteket (melyeket füszerezek sültfūszerrel, fokhagymasóva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA spagettit dobd forrásban lévő vízbe, adj hozzá olajat, sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A darált húst keverd össze a reszelt vöröshagymáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű