1 kg savanyú káposzta
8-10 nagyobb savanyított káposztalevél
1 kg darált hús
6 nagy szelet, egy cm vastag füstölt sonka
3 apróra vágott vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál őrölt pirospaprika
kapor
só
őrölt bors
20 dkg főtt rizs
tejföl
2 evőkanál (mangalica)zsír
petrezselyemlevél
A sonkaszeleteket kiklopfoljuk.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük.
A maradék vöröshagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és összekeverjük az alaposan kinyomkodott apró káposztával. Néhány percig pároljuk.
Egy magas falú edényt kizsírozunk, majd kibéleljük négy-öt káposztalevéllel úgy, hogy az túllógjon a peremén.
A következő sorrendben rétegezzük bele a hozzávalókat: sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka. Mindegyik réteget alaposan ledöngöljük. Végül beborítjuk a maradék káposztalevéllel.
Az edényt (fóliával) lefedjük, és 180 fokos sütőben két órán át sütjük.
Ha kész, tálra borítjuk, a tetejét petrezselyemlevéllel és tejföllel díszítjük.
Tipp: ha nagyon savanyú a káposzta, vízben kimossuk.
Gyúrd össze a hozzávalókat. Készíts gombócokat belőle. Burkold folpackkal, lapítsd ki, majd emeld ki a fóliából. Panírozd be a hagyományos módon. Forró olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűG
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLácd fenn!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mikróba 10 perce, majd megvárjuk, amíg kihűl. Nagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnár...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz