1 fej brokkoli, rózsáira szedve
2 hosszúkás cukkini
fél fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
4 vékony sárgarépa
házi majonéz
125 ml joghurt
1 kk magos dijoni mustár
só, frissen őrölt bors
pár csepp citromlé és kevés méz
1 dl víz és 4 tk zselatin por
folpack
A cukkinit megmostam, vékonyan felszeleteltem és 3 percig sós vízben blansíroztam, hogy formázható legyen. A brokkolit és a répákat húslevesbe megfőztem. Jó, ha puha, de még jobb, ha nincs szétfőzve. Leszűrtem és félretettem hűlni. Egy tojás sárgájából és 1 dl olajból majonézt készítettem, majd összekevertem csepp mézzel, citromlével, sóval, borssal, magos mustárral és a joghurttal. Egy dl langyos vízben feloldottam a zselatin port, felforraltam és kihűtöttem, majd hozzákevertem a joghurtos majonézhez, amibe elkevertem az aprított vöröshagymát is. Egy sütőformát kibéleltem folpack-al és a kihűlt, szorosan egymás mellé fektetett cukkini szeletekkel. Beleállítottam a brokkoli rózsákat (fejjel lefelé), kétoldalra a répákat, beleöntöttem a zselatinos masszát, betakartam cukkini szeletekkel és ráhajtottam a folpackot. Hűtőben dermedt pár órát, szeletelve tálaltam.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Villával bökdösd meg a tököt, majd rakd 5 percre a mikróba. Vágd félbe, és szedd ki a magokat egy kanállal. Öntsd le olajjal, sózd és borsozd. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük. Olívaolajat öntünk a tepsi vagy jénai al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenóthoz hozzáadtam a tojást, zúzott fokhagymát, sajtokat, zabot, sóztam, borsoztam. Összeállítottam a masszát úgy, hogy jól formázható legyen. Ha nedvesebb a spenót, szükség le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat zabtejben min. 2 órán keresztül áztatni, utána robotgéppel összedolgozni, majd botmixerrel finomra mixelni, majd beleönteni egy nagyobb tálba. A sűrítéshez az agar-a...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Közepes