- egy közepes zeller
- só, bors, fokhagymapor, cayenne bors, kurkuma
- kenéshez olivaolaj
- csirkemell sonka
- kecskesajt tallérok
- 1 fej vöröshagyma
Mai gyors vacsim a hűtő átnézése után született meg. Szóval a zellerhasáb nálam most nyerő ötlet, egy újabb negyed vált rajongásom áldozatává. Aztán már csak "husit" kellett kitalálnom. Kis kecskesajt korongok csomagolódtak be pulykasonkába, alul-felül egy-egy szelet hagyma. Mivel a sonka kerek és kicsi volt, így két szelet lett végül fogpiszkálóval a sajt köré rögzítve. Aztán eszembe jutott, hogy tegnap kísérleti jelleggel csináltam fehér káposzta savanyúságot egy kis hagymával, és az a hűtőben várakozik. Nos nyilván nem puhult még meg túlságosan az ecetes lében, de már finom volt!
A túrót a zabpehelyliszttel villával összedolgozzuk, majd a maradék hozzávalóval a tésztát jól összegyúrjuk. Nyújtódeszkán egy kis zabpehelyliszttel meghintve kinyújtjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegtisztítjuk a húst, centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk. Forgassuk meg a pirospaprikás lisztben, és a zsíron hirtelen süssük szép pirosra. A fokh...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA magvakat száraz serpenyőben megpirítom, lassú tűzön, mikor elkezdenek pattogni, leveszem, kihűtöm és elfelezem, egyik rész megy a tésztába, másik egy megfelelő méretű tányérba, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát kevés zsiradékban dinszteltem, kihűtöm, majd a darálthúshoz keverem. Mehetnek hozzá a fűszerek, a petrezselyem, a tojás és a víz is. A cukkínit kb. 1 cm-es karikára vágom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű