1 kiló sertéscomb
vöröshagyma
paprika
paradicsom
kb 1 kiló zöldbab
2 deci tejföl
reszelni való sajt
8 tojás
Sertéshúsból rövid lével pörköltet készítünk. Paszuly, kevés vékonyra vágott vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom - gyakorlatilag egy paszulyos lecsót főzünk. Rárétegezzük a sertéspöprköltre. Fészkeket készítünk bele, ebbe teljes nyers tojást eresztünk. Tejfellel jól meglocsoljuk, majd bőven befedjük reszelt sajttal. Sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg a tojás megsül, a sajt pedig ráolvad.
Rozika receptje
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a nyers krumplit uborkagyalunk vékonyra szeljük. A vöröshagymát a burgonya vastagságára szeleteljük (nem szükséges a szeleteket rétegekre bont...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1./ A burgonyát meghámozzuk, és egyenletes méretű, közepes méretű kockákra vágjuk. Egy lábasban hozzáadjuk az alaplevet. Fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt bur...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűa tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű